Kategóriák
Fizetési megoldás
Termékajánló
Termék részletek


FITOHORM 40 Ca KALCIUMOLDAT LOMBTRÁGYA

FITOHORM 40 Ca KALCIUMOLDAT LOMBTRÁGYA
2 604 Ft

A gyümölcsminőséget meghatározó tápelemek közül az egyik legfontosabb a kalcium, amelynek ismert, általános hatása a gyümölcs érési folyamatainak lassítása, késleltetése. A kedvező kalciumellátottságú gyümölcsök légzésintenzitása kisebb, általában keményebb húsállományúak, ezért jobban tárolhatók, kevésbé fogékonyak a fiziológiai eredetű megbetegedésekre is. A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidősz

  • Termék összetétele (m/v %):

    CaO: 21

    N: 12

    Felhasználási javaslat:


    A FitoHorm 40 Ca kalciumkészítmények gazdaságos és ideális megoldást jelentenek a fent említett problémakör orvoslására. Az alma növekedésének második szakaszában (érzékeny fajták esetében hamarabb is) ajánljuk a nitrogénmentes formuláció alkalmazását.
    Cseresznyében az éréskor jelentkező megrepedés, kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében pedig a tárolhatóság fokozására, a kalcium-hiánytünetek megelőzésére fokozottan ajánljuk.
    Alma, Körte: 5-7 l/ha
    Csonthéjasok: 5 l/ha
    Paprika: 3-5 l/ha
    Hagyma: 3-5 l/ha
    A kezeléseket a tápanyaghiány mértékének megfelelően 2-6 alkalommal ismételni lehet a tenyészidőszak folyamán.Almában 2-4 alkalommal a gyümölcsképződés és a gyümölcsérés között a tárolhatóság biztonsága érdekében.

  • Kiszerelés
    1 L
    Tömeg
    1,5 kg/db
Webáruház készítés