Kategóriák
Fizetési megoldás
Termékajánló
Termék részletek


FITOHORM 40 Ca KALCIUMOLDAT LOMBTRÁGYA

FITOHORM 40 Ca KALCIUMOLDAT LOMBTRÁGYA
2 604 Ft

A gyümölcsminőséget meghatározó tápelemek közül az egyik legfontosabb a kalcium, amelynek ismert, általános hatása a gyümölcs érési folyamatainak lassítása, késleltetése. A kedvező kalciumellátottságú gyümölcsök légzésintenzitása kisebb, általában keményebb húsállományúak, ezért jobban tárolhatók, kevésbé fogékonyak a fiziológiai eredetű megbetegedésekre is. A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidősz

 • Termék összetétele (m/v %):

  CaO: 21

  N: 12

  Felhasználási javaslat:


  A FitoHorm 40 Ca kalciumkészítmények gazdaságos és ideális megoldást jelentenek a fent említett problémakör orvoslására. Az alma növekedésének második szakaszában (érzékeny fajták esetében hamarabb is) ajánljuk a nitrogénmentes formuláció alkalmazását.
  Cseresznyében az éréskor jelentkező megrepedés, kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében pedig a tárolhatóság fokozására, a kalcium-hiánytünetek megelőzésére fokozottan ajánljuk.
  Alma, Körte: 5-7 l/ha
  Csonthéjasok: 5 l/ha
  Paprika: 3-5 l/ha
  Hagyma: 3-5 l/ha
  A kezeléseket a tápanyaghiány mértékének megfelelően 2-6 alkalommal ismételni lehet a tenyészidőszak folyamán.Almában 2-4 alkalommal a gyümölcsképződés és a gyümölcsérés között a tárolhatóság biztonsága érdekében.

 • Kiszerelés
  1 L
  Tömeg
  1,5 kg/db
Webáruház készítés